Pravno obvestilo

Pogoji poslovanja in upravljalec vsebin

Podatki, informacije in aplikacije na spletni strani salon-nika.si  so uporabnikom na voljo pod pogoji oziroma z omejitvami, navedenimi v nadaljevanju.

Splošni pogoji nakupov na spletni strani salon-nika.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Vsebine na spletni strani so za komercionalo rabo. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svojih zdravstvenih stanj in morebitnih težavah pri uporabi posameznega izdelka posvetujete s svojim zdravnikom.

Podatki o podjetju:

AVTOSTORITVE ROGELJ d.o.o.
Podpeč 9, Podpeč
1352 Preserje

Kupca (v nadaljevanju uporabnika) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). S spletno stranjo salon-nika.si upravlja podjetje AVTOSTORITVE ROGELJ d.o.o.(v nadaljevanju ponudnik).

Uporaba in varovanje osebnih podatkov

Na določenih mestih spletne strani salon-nika.si podjetje AVTOSTORITVE ROGELJ d.o.o. zbira nekatere osebne podatke uporabnikov. Podjetje zbira osebne podatke uporabnikov izključno takrat, kadar sami to omogočijo oziroma privolijo: ob registraciji na splet, preko raznih obrazcev na spletu ali preko sodelovanja v nagradnih igrah ali akcijah.

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika: ime, priimek, starost, naslov, e-naslov in podobne informacije.

Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni da:

 • ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli način
 • osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim osebam
 • uporabnikom ne bo pošiljalo e-sporočil, ki so v nasprotju z določili pogojev uporabe
 • se lahko uporabniki kadarkoli odjavijo od prejemanja katere koli e-pošte podjetja

Podjetje uporablja osebne podatke uporabnikov zaradi tehničnih razlogov na spletni strani salon-nika.si, za pošiljanje promocijskih sporočil in drugih vsebin, za splošno komuniciranje z njimi ali da jim zagotovi dostop do posebnih informacij in vsebin.

Podjetje podatke zbira in obdeluje v skladu z zakonodajo Republike Slovenije (Zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskem poslovanju na trgu in druga zakonodaja, ki se nanaša na zbiranje in obdelovanje podatkov).

Pridobljene osebne podatke podjetje hrani do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko to podjetju sporoči s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@avtostoritve-rogelj.si.

Za več informacij o uporabi, varovanju in vaših pravic glede osebnih podatkov si preberite našo politiko zasebnosti.

Dostopnost informacij

Zavezujemo se, da bomo kupcu vselej zagotovili naslednje informacije:

 1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene so jasno in nedvoumno določene in je razvidno ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. podatek o zalogi, oz ce zaloge ni okviren čas naslednje dobave
 9. časovno veljavnost AKCJSKIH ponudb
 10. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; pogoje za odstop; podatke o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 11. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Spletni nakup

Nakup brez registracije ni možen. Za uspešen nakup registracija je potrebna. Obvezno je potrebno vpisati veljavne podatke, telefonsko številko in elektronski naslov, kjer se naročilo preveri, v kolikor je to potrebno. Uporabnik prejme na e-mail sporočilo o kupljenih izdelkih. Uporabnik jih ima možnost preklicati, dokler se ne odda v obdelavo. V kolikor se naročila ne prekliče se smatra, da se uporabnik strinja z nakupom.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem v spletni trgovini salon-nika.si  je sklenjena v trenutku, ko salon-nika.si iz spletnega naslova martina@salon-nika.si ali nika@salon-nika.si pošlje kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cene

Zaradi dinamičnega poslovanja prek spleta se ponudba in cene na spletni strani salon-nika.si občasno ažurirajo in spreminjajo. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Možno je , da se morebitne spremembe podatkov ne popravijo pravočasno v spletni trgovini, vendar bomo kupca skušali pravočasno obvestili o morebitnih spremembah ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

Možnosti plačila

Možnosti plačevanja v spletni trgovini:

 1. Z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba oziroma osebni prevzem na sedežu podjetja)
 2. Po ponudbi oziroma po predračunu in sicer z nakazilom na račun ponudnik

Dostava

 1. Vsi dostavni stroški so navedeni ob koncu nakupa.
 2. Za naročila za fizične osebe nad 40,00 € je dostava BREZPLAČNA.
 3. Stroški dostave dostavne službe Pošte Slovenije. Poštnina se ob naročilu samodejno prišteje pred zaključkom naročila. Pošta Slovenije za storitev pošiljanja zaračuna tudi stroške odkupnine, ki znašajo 1 € ali 1% od vrednosti, ko je kupnina višja od 96,00 €.
 4. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati poljubno dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito in v skladu s ceno/stroškom pošiljanja, kot je navedeno ob naročilu.
 5. Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.
 6. Čas dostave: Naročeno blago je pripravljeno in odpremljeno v 1-3 delovnih dneh po prejemu naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odpreme blaga ne izvaja. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi, bo ponudnik o tem obvestil kupca po e-mailu ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila.
 7. Vse dodatne informacije lahko kupec dobi na martina@salon-nika.si ali na telefonu 01/363 31 55 .

Račun za naročeno blago

Ponudnik ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v paketu ali v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust

Vsaka koda je vedno časovno ali vrednostno omejena, izkoristiti se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Vračilo in zamenjava blaga

Vsa sprejeta in nepreklicana naročila, ki jih bo kupec posredoval ponudniku v spletni trgovini preko e-pošte, telefona in preko spletne trgovine, se obravnavajo kot nepreklicna. V primeru da želite preklicati naročilo, to lahko storite v roku 1 ure po oddaji naročila in sicer na martina@salon-nika.si. V primeru, da je bilo blago že plačano, bomo že prejeto plačilo vrnili na vaš IBAN. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ima pravico, da v 8 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi originalni račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.« (Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007))

Naslov za vračilo blaga je naslov ponudnika. Blago lahko vrnete osebno ali po pošti.

Telefonsko naročanje in svetovanje

V kolikor bi vaš nakup raje opravili po telefonu, nas lahko pokličete pon-pet med 8-15 uro na 01/363 31 55 . Z veseljem bomo sprejeli vaše naročilo in vam svetovali.

Pravno obvestilo

Spletna stran salon-nika.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Odveza odgovornosti

Spletna stran salon-nika.si je last podjetja Avtostoritve Rogelj d.o.o., ki spletno stran tudi upravlja. Vsebine, ki je objavljena na tem spletnem mestu, brez dovoljenja nihče ne sme kopiratiali prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Spletna trgovina salon-nika.si je mesto, kjer najdete izdelke za nego rok in nog . Na spletni strani objavljamo le prave in ažurne podatke, vendar ne moremo zagotavljati točnosti in zanesljivosti čisto vseh objavljenih podatkov. V takem primeru, bo salon-nika.si kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla. Pridržujemo si tudi pravico do vsebinskih in drugih sprememb na spletnem mestu. Vse informacije na straneh spletne strani salon-nika.si so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni strani, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).  Za posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani, ne prevzemamo nobene odgovornosti. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ponudnik ne zagotavlja točnosti, popolnosti in pravilnosti vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnika zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali druge opreme zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do in uporabo spletne strani.

Pravila nagradnih iger in posebnih akcij

 1. Organizator nagradne igre je podjetje Avtostoritve Rogelj d.o.o. v nadaljevanju organizator). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.
 2. K nagradni igri lahko pristopijo uporabniki spletne strani, ki sprejemajo te pogoje sodelovanja v nagradnem žrebanju, so državljani Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji in so starejši od 18 let.
 3. V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, Instrgram ali Twitter, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnih drzžbenih omrežij posameznemu profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem profilu kliknile gumb »Všeč mi je« oziroma »Like«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.
 4. V nagradnem žrebanju ne smejo sodelovati zaposleni v podjetju Avtostoritve Rogelj d.o.o., ter njihovi ožji družinski člani. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade.
 5. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.
 6. Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.
 7. Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.
 8. Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku 8 dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka) na naslov martina@salon-nika.si.  V kolikor se nagrajenec ne javi v roku 7 dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.
 9. Davek od nagrade plača nagrajenec.
 10. Vsak sodelujoči v naši nagradni igri ali nagradnem glasovanju se strinja, da s sodelovanjem postane tudi naročnik naših dnevnih e-novic, njegov e-mail pa je lahko posredovan prireditelju nagradne igre.
 11. Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov martina@salon-nika.si.
 12. Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani salon-nika.si

Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med uporabniki spletne strani in ponudnikom se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bodo uporabniki in ponudnik reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, pa bodo za reševanje sporov pristojna sodišča Republike Slovenije, in sicer po vsakokratnem sedežu ponudnika.