Essentiq – kozmetika, ki spoštuje naravo

Written by: admin Date of published: . Posted in Novosti

essentiq slovenija - cover

Narava je nekaj najlepšega, vendar jo marsikdaj premalo spoštujemo. Prav z mislijo na to je izdelana kozmetika Essentiq, slovenska naravna in organska kozmetika, ki se trudi z vsakim svojim izdelkom pokazati, da je naravno treba spoštovati. Zato so temelj njihove kozmetike naravne sestavine, ki so v čim večji meri pridelane na ekološki način. Le ekološki način kmetovanja resnično spoštuje naravo in jo ohranja lepo in čisto za prihodnje rodove.

Ker ekipa Essentiq verjame, da je naravo treba čim bolj spoštovati in je ne onesnaževati, se niso posvetili le razvoju kozmetičnih izdelkov iz čim bolj organskih sestavin, ki ne onesnažujejo okolja, temveč se zelo trudijo tudi pri premišljeni izdelavi embalaže. Ta je izdelana iz materialov, ki se jih da reciklirati, kar pomeni, da z nakupom ne prispevate k onesnaževanju. Essentiq tako resnično na vsakem koraku in z vsakim svojim izdelkom izkazuje spoštovanje do narave in vsega lepega v njej.

Hkrati pa gre pri Essentiq tudi za filozofijo, da je naša koža preveč dragocena, da bi jo negovali s čim drugim kot z naravnimi sestavinami. Koža je namreč naš največji organ, zaradi česar je tudi zelo izpostavljena različnim škodljivim vplivom, kot so onesnažen zrak, klor v vodi, suh zrak, veter, stres in tako dalje. Zato moramo zanjo še toliko bolje skrbeti.

Pri tem pa ni vseeno, kakšno kozmetiko uporabljamo, saj lahko našo kožo z različnimi dražečimi snovmi v običajni kozmetiki le še bolj obremenimo. Tako lahko celo porušimo njeno naravno ravnovesje, ki ga je v svetu z vedno bolj onesnaženim zrakom in okoljem ter hitrim življenjskim tempom vedno težje ohranjati. Za ohranjanje naravnega ravnovesja moramo koži nuditi vso podporo s kakovostnimi sestavinami, ki je dodatno ne obremenijo. To so lahko le naravne sestavine, ki pozitivno vplivajo na našo kožo in jo nežno tre učinkovito negujejo.

Za več informacij o Essentiqovih izdelkih obiščite www.essentiq.si/trgovina